Model dat borstvoeding geeft zorgt voor opschudding op de catwalk

Een model dat haar baby borstvoeding geeft op de catwalk, heeft voor opschudding gezorgd bij de aanwezigen van een modeshow in Miami. Mara Martin hield haar vijf maanden oude dochter Aria vast op de jaarlijkse zwempakshow van Sports Illustrated afgelopen zondag.

"Ik kan niet geloven dat ik wakker word met krantenkoppen met mij en mijn dochter erin om iets wat ik elke dag doe," schreef ze op haar Instagram-pagina.

Vele social media gebruikers prezen het model als "inspirerend", maar sommigen beschuldigden haar ervan om aandacht te zoeken. Op haar Instagram-pagina lieten veel gebruikers berichten na van ondersteuning, hoewel sommige gebruikers niet erg onder de indruk waren.

"Maar om eerlijk te zijn, de echte reden waarom ik het niet kan geloven is omdat het geen krantenkop moet zijn! Mijn verhaal van een moeder te zijn en haar te voeden tijdens het lopen is precies dat." schreef het model later.

Martin was een van de 16 finalisten gekozen voor de show van dit jaar in een open casting. Ze verscheen op de catwalk in een gouden bikini, terwijl ze Aria tegelijkertijd borstvoeding gaf. De baby had een koptelefoon op om haar te beschermen tegen het lawaai van de muziek en de menigte.

Borstvoeding is een natuurlijk, normaal onderdeel van het leven. Het is jammer dat veel vrouwen zich schamen om het in het openbaar te doen - daarom is het zo verfrissend om te zien hoe de borstvoeding wordt vertegenwoordigt op een catwalk.

Bron: BBC, HLN, Metro