Wereld Antibiotica Awareness Week

Wereld Antibiotica Awareness Week

Wereld Antibiotica Awareness Week

In november wil de World Antibiotic Awareness Week (WAAW) wereldwijd het bewustzijn van antibioticaresistentie vergroten en beste praktijken onder het grote publiek, gezondheidswerkers en beleidsmakers aanmoedigen om de verdere opkomst en verspreiding van antibioticaresistentie te voorkomen.

Sinds hun ontdekking hebben antibiotica de hoeksteen van de moderne geneeskunde gevormd. Het aanhoudende overmatig gebruik en misbruik van antibiotica in de gezondheid van mens en dier hebben de opkomst en verspreiding van antibioticaresistentie aangemoedigd, die optreedt wanneer microben, zoals bacteriën, resistent worden tegen de geneesmiddelen die worden gebruikt om ze te behandelen.

Handle antibiotics with care

Antibiotica Resistentie 

De opkomst van antibioticaresistentie bedreigt ons vermogen om gewone infectieziekten te behandelen, resulterend in langdurige ziekte, handicap en overlijden.

Antibioticaresistentie ontstaat wanneer bacteriën veranderen en resistent worden tegen de antibiotica die worden gebruikt om ze te behandelen. Hierdoor kunnen ziekten die door deze bacteriën worden veroorzaakt, moeilijker worden behandeld.

Antibioticaresistentie is een van de meest urgente wereldwijde gezondheidsbedreigingen. Iedereen heeft een rol te spelen bij het verbeteren van het antibioticagebruik om antibioticaresistentie te bestrijden.
Het betekent het coördineren van acties tussen sectoren - zoals volksgezondheid, veterinaire -en milieugezondheid - om de best mogelijke gezondheidsresultaten voor alle soorten te bereiken en om antibioticaresistentie te helpen stoppen.

Bacteriën, inclusief degenen die resistent zijn tegen antibiotica, kunnen via voedsel worden overgedragen van voedselproducerende dieren op mensen. Het verminderen van antibiotica in de dierlijke productieketen vereist een volledige ketenaanpak.

sustainable animal health management

De vermindering van antibioticagebruik in dierlijke productiesystemen is een wereldwijd probleem voor de volksgezondheid geworden en om een effectieve strategie te ontwikkelen, moet naar verschillende delen van de productieketen gekeken worden.

We moeten een significante vermindering zien in de consumptie van antibiotica in de landbouw, dieren en mensen. Momenteel is de overdracht van resistente bacteriën via water, voedsel en contact hoog en moet deze drastisch worden verminderd, en we moeten een vermindering van het aantal infecties zien door vaccinatie en preventieve maatregelen.

Handle antibiotics with care

Ga het groeiende probleem van antibioticaresistente bacteriën tegemoet met onze producten:

Resist kits

Antibioticaresistentie komt op!

Carbapanemase-producerende organismen (CPO) vertegenwoordigen een groot mondiaal gezondheidsrisico vanwege hun brede spectrum van resistentie tegen de meeste klassen van microbiële agentia. Vanwege hun extreem snelle verspreiding moet CPO snel worden geïdentificeerd om patiënten te herbergen en om de meest accurate antibioticabehandeling toe te passen.

RESIST kits for antibiotic resistance

>> Coris Resist-3 O.K.N.

>> Coris Resist-4 O.K.N.V.

>> Coris Resist Oxa

>> Coris Resist KPC

Rapid tests

Ontdek ons assortiment Unisensor sneltesten om besmetting van antibioticaresiduen te detecteren. Voorkom dat antibiotica in de voedselketen terechtkomen:

Sneltesten op medicijnresten en contaminatie in voedsel (zuivel, honing, spierweefsel)

>> Unisensor TetraSensor

>> Unisensor TriSensor

>> Unisensor TwinSensor

>> Unisensor BetaXpress

De detectie van verontreinigingen in grondstoffengrondstoffen voor levensmiddelen is een grote zorg voor de industrie vanwege de mogelijke interferentie, nadelige effecten of gezondheidsproblemen.